Verpakkingsproducent Ardagh Group (Trivium Packaging sinds 2020) USA heeft twee nieuwe fabrieken voor conservenblikjes geopend. Op 3 november in Roanoke (Virginia) en op 5 november in Reno (Nevada). IA Werktuigbouw, IA Elektrotechniek en IA Bouwkunde waren betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de productielijnen.

$ 250.000.000 is geïnvesteerd in de twee nieuwe state-of-the-art faciliteiten in Roanoke en Reno. De fabrieken zijn uitgerust met zes high-speed productielijnen voor lichtgewicht metalen blikjes en vier traditionele lijnen voor driedelige conservenblikken

De productielijn van de lichtgewicht metalen blikjes is door IA Groep zo ontworpen dat op zeer efficiënte wijze geproduceerd kan worden. Normaliter bestaan conservenblikjes uit drie delen (een onderkant, zijkant en een deksel), maar dankzij deze nieuwe productielijn kunnen de blikjes uit slechts twee delen gerealiseerd worden (een onderkant en zijkant uit één stuk en een deksel). Dankzij deze innovatieve productielijn behoeft de vervaardiging van deze blikjes minder materiaal en is er minder kans op lekkage bij het productieproces.

Dit is de eerste keer dat blikjes met deze kwaliteit en op deze wijze in Noord-Amerika geproduceerd gaan worden, na de succesvolle lancering bij Ardagh in Europa.