Trivium SuperB

Trivium is een toonaangevende producent van innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen. Het bedrijf specialiseert zich in glazen en metalen verpakkingen.

We zijn door Trivium gevraagd om een productielijn te ontwerpen en de PI&D’s te maken voor een nieuwe easy opening endmaking lijn in Tsjechië. Deze lijn moest de meest vooruitstrevende lijn worden binnen Trivium. De projectnaam sluit hierop aan: SuperB.

Natuurlijk moet het eindresultaat aan enkele basale eisen voldoen:

  • De lijn moet overzichtelijk zijn.
  • Goed schoon te maken, dus zo min mogelijk machine op de grond.
  • Maximale benutting van machines.

Easy opening
Een van de producten die Trivium maakt is het easy opening blikje. Het easy opening heeft de mogelijkheid om een blik te openen zonder een blikopener. Dit gebeurt door middel van een lipje wat door de deksel wordt gedrukt. Om dit voorspoedig te laten verlopen is er een verzwakking, de score, in de deksel aangebracht waar het lipje doorheen zal duwen.
Om diverse processen tijdens het productieproces onder controle te krijgen, zijn klimaatkasten ontworpen die zorgen voor een stabiele temperatuur van de grote persen. Hierdoor kan de verzwakking die aangebracht wordt in de deksel constanter zijn en voldoende diep zodat de deksel ook daadwerkelijk makkelijk te openen is.

Productielijn in 3D
Voor een optimale verloop tijdens de bouw van de productielijn is deze in zijn geheel in 3D uitgewerkt.
Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er tijdens de bouw geen aanpassingen aan bordes of piping plaats hebben moeten vinden. En dit ondanks de korte ontwerpperiode en realisatie van 2 verdiepingen in de vorm van bordessen.

Bijkomend voordeel: inzicht en een goede bereikbaarheid van de machines en procesinstallaties.

De eerste deksels die geschikt zijn voor verkoop zijn snel van de lijn gekomen. De opdrachtgever is dusdanig tevreden dat we al gevraagd zijn voor een volgend project op twee andere productie locaties in Nederland en Tsjechië.