Schouwburg Amphion in Doetinchem, één van de grootste theaters van Gelderland, kampte jaren met problemen aan de buitengevel. Daar is een einde aan gekomen dankzij de realisatie van de nieuwe schil. IA Groep is betrokken geweest voor de directievoering en het projectmanagement.

Het ontwerp voor de nieuwe buitengevel is gemaakt door Mecanoo Architecten uit Delft. Het bestaande gevelmetselwerk is verwijderd waarna de nieuwe zinken bekleding geplaatst is. De gevelvervanging is gerealiseerd in Design en Construct en uitgevoerd door de ADS groep uit Goor. De zinken bekleding is aangebracht door Ridder Skins for Buildings BV uit Zwaag.

Aansluitend op de gevelvervanging is ook het voorterrein geheel aangepast. De vriendelijke en groene uitstraling leidt de bezoeker via meerdere routes naar de entree. De schuine vlakverdeling in het terrein vormt een geheel met de schuine wanden van het theater. Het voorterrein is een gezamenlijk ontwerp van Mecanoo Architecten en Factor Architecten en is gerealiseerd door GreenM2 uit Doetinchem.