Evides levert jaarlijks maar liefst 220 miljoen kubieke meter water aan ruim twee miljoen huishoudelijke en industriële klanten in de regio Rijnmond en Zeeland. Evides levert, naast drinkwater, diverse
waterkwaliteiten aan de industrie en zuivert zowel huishoudelijke als industrieel afvalwater.
  Zuiveringslocatie de Berenplaat is de grootste drinkwaterzuivering van Nederland.

De pompen van HDP1 zorgen bijvoorbeeld ervoor dat 900.000 klanten in Rijnmond en de Hoekse Waard kunnen beschikken over drinkwater dat met een goede waterdruk uit de kraan komt.

In 2017 heeft Evides een trillingsmeting uit laten voeren waarin beginnende lagerschade in de elektrmotoren is aangetoond van de Hoge Druk pompstations (HDP). Evides heeft daarom besloten de Hogedrukpompstaions in Berenplaat Spijkenisse te vernieuwen. Daarbij had Evides de wens om – gezien de historische waarde – het gebouw uit 1965 te behouden.  De binnenzijde en de gevels zijn gerenoveerd met respect voor het ontwerp. Ook onder meer de tegelvloer en de balustrade met hardstenen rand zijn bewaard. De glasgevels zijn identiek gebleven, maar zijn nu warmtewerend en voorzien van isolatieglas.

De nieuwe apparatuur moest in het bestaande gebouw passen en tegelijkertijd moest de drinkwatervoorziening naar de klanten worden veiliggesteld in de periode dat het pompstation uit dienst was. Het project is daarom zorgvuldig voorbereid. De uitvoering van het project vond plaats in 2017 en 2018. Pompen en leidingen zijn uit het gebouw verwijderd tot alleen het geraamte nog stond. Vervolgens is het pompgebouw opnieuw ingericht zodat de nieuwe pompen, leidingen en apparatuur in het bestaande gebouw geplaatst konden worden. Het pompgebouw is inmiddels in bedrijf. In het pompstation staan nu 100% elektrische pompen die werken op groene stroom. IA Groep heeft voor HDP 1 & HDP 2  de E&I engineering van het PA project uitgevoerd. Het definitieve ontwerp en het bestek waren onderdeel van onze opdracht.  In 2020 hebben we vervolgens de revisie van 8 elektromotoren van HDP2.1 en HDP2.2 op Berenplaat uitgevoerd.