Het Harderwijkse middenspanningsnet moet uitgebreid worden. Op de OS Harderwijk komt daarom een nieuwe 20kV MS-installatie. Deze installatie wordt gebruikt om een nieuw 20/10kV regelstation te voeden. Het nieuwe station heeft 3 stuks vermogenstransformatoren, één 20kV installatie met 10 velden en twee 10kV installaties met elk 16 velden.

Qirion – de engineeringspartner van TenneT en de regionale netbeheerder Liander – schakelde daarvoor IA Groep in. IA Groep heeft het nieuwe regelstation ontworpen volgens de standaard ‘Modulair Bouwen 1.4’ van Qirion (Liander). Het ontwerp is door middel van BIM volledig in 3D (Revit) uitgewerkt door de verschillende afdelingen binnen de IA Groep.

IA Groep verzorgde het complete gebouwontwerp inclusief het terrein. Van muren, kelderwanden, en wapening tot deuren, transformatorcellen, systeemvloeren en de draagconstructies van MS-installaties.

De primaire installatie is compleet uitgewerkt door IA Groep. Deze bestaat uit MS-installaties, routing/bevestiging van MS-kabels, opvoerconstructies, staalconstructies, klemmen, geleiders, koperwerk, aardingen, vermogenstransformatoren en stroomtransformatoren.

Het ontwerp van de secundaire installatie is voornamelijk in ELCAD gemaakt en omvat een 10-tal staande besturings- en beveiligingskasten en de ontwerpen van de te installeren montage- en deurplaten in de velden van de drie MS-installaties.

Binnen de GGI (E&W) discipline zijn de volgende zaken voor het ontwerp uitgewerkt: (nood)verlichting, verwarming, brandmeldinstallatie, AC-verdelers, DC-verdelers, gelijkrichters, batterijbanken, routing kabelgoten/ladders, gebouwaarding, (werk)WCD’s, pv-installatie, lekwaterpompen, HVAC, luchtkanalen en het leidingwerk (water en afvoer).