Polen, een groot steenkoolproducerend land in Centraal-Europa, gebruikt het overvloedige mineraal om zijn thermische centrales van brandstof te voorzien en levert meer dan 80 procent van zijn elektriciteit op voor zijn 40 miljoen mensen. Verouderende fabrieken, toenemende vraag naar stroom en strengere milieuregels die in 2016 van kracht zullen zijn nu Polen lid is van de Europese Unie (EU), betekent dat upgrades essentieel zijn.  Momenteel moet Polen in een deel van zijn stroombehoefte voorzien door elektriciteit in te kopen in andere landen, zoals Duitsland. Wanneer hun eigen capaciteit voor elektriciteitsopwekking echter wordt versterkt, zijn ze van plan elektriciteit aan andere landen te verkopen.

Het Poolse staatsenergiebedrijf Enea heeft een nieuwe ultra-superkritische kolengestookte eenheid van 1.075 MW in gebruik genomen bij de energiecentrale Kozienice in Świerże Górne in Polen. De ingebruikname van het stroomblok Kozienice-11 verhoogt de outputcapaciteit van de energiecentrale Kozienice tot 4.000 MW, waardoor het aandeel van Enea Group in de binnenlandse elektriciteitsproductie met 13% stijgt.

De unit haalt een efficiëntieniveau van 45,6%, wat een vermindering van de kooldioxide-uitstoot met ongeveer 25% mogelijk maakt in vergelijking met de uitstoot van bestaande steenkoolblokken. Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe (MHPSE) en Polimex-Mostostal (PXM) hadden de leiding over de bouw. MHPSE leverde de ketel, de stoomturbine, de generator en alle bijbehorende hulpapparatuur. De centrale in Kozienice is de op een na grootste elektriciteitscentrale in Polen, na de 5.354 MW-centrale van Bełchatów.

Parallel met de nieuwbouw van unit 11 wordt ook de bestaande infrastructuur van de energiecentrale Kozienice gemoderniseerd. Zo zijn de units 1-8 voorzien van nieuwe rookgasontzwaveling.

Parallel aan het RWE Eemshaven project is IA Groep in 2012 gevraagd Mitsubishi Power Europe te ondersteunen bij de realisatie van de Kozienice elektriciteitscentrale te Polen. Voor deze opdracht is een consortium opgericht met Mitsubishi Power uit Japan en Polimex (PxM) uit Polen. Mitsubishi levert de generator en de generatorexcitatie en -beveiliging. PxM levert de benodigde transformatoren (1300MVA) en aansluiting op het 110kV en 400kV hoogspanningsnet. IA Groep treedt op als consortiumleider voor de beveiligingsystemen, transformatoren, generatorschakelaar, railkokersystem en aansluiting op het Poolse 110kV en 400kV elektriciteitsnet. Namens de eindklant en het consortium is de senior engineer van IA Groep als enige gerechtigd met de Poolse netautoriteit (PSE) afspraken te maken m.b.t. het elektrotechnische ontwerp.