Van oud schoolgebouw naar modern kindcentrum.

In de zomer van 2020 zijn IA Groep en Factor Architecten gestart met het ontwerp van Kindcentrum Grimbornhof. Op woensdag 8 september is het kindcentrum feestelijk geopend. Het gebouw biedt ruimte aan basisschool Sterrenschool en kinderopvangorganisatie Lotus.

Een bestaand gebouw gasloos maken en aanpassen aan de huidige eisen

Natuurbeleving en gezondheid staan centraal in het gebouw. Een nieuwe vorm van beweegonderwijs is mogelijk gemaakt. Factor Architecten (onderdeel van de IA Groep) heeft het gebouw een compleet nieuwe uitstraling gegeven. Met het openen van de glazen schuifwand kan de ontmoetingsruimte worden gekoppeld aan de bewegingsruimte. De centraal gelegen klimtrap verbindt de ontmoetingsruimte op de begane grond met de ateliers op de verdieping.

IA Groep was verantwoordelijk voor het installatietechnisch ontwerp. De uitdaging hierbij zat in het verduurzamen, gasloos maken en het laten voldoen aan de actuele regelgeven. Het gebouw voldoet aan de BENG normering. Een compleet ventilatie systeem is in het bestaande gebouw ingepast en voldoet hiermee aan Frisse scholen klasse B. Het geluidsniveau voldoet minimaal aan klasse A. Het energielabel is uitgekomen op A+++. Mede door de toegepaste monovalente warmtepomp. Hiermee is het gebouw ook direct gasloos.

In opdracht van stichting LiemersNovum en Gemeente Zevenaar, Factor Architecten heeft IA Groep samen met de partners uit het bouwteam het ontwerp voor de vernieuwbouw gemaakt. Het ontwerp en de uitvoering van de transformatie zijn binnen budget en zoals gepland uitgevoerd in één jaar.