Winnaar Gouden Kikker Award 2015

Gouden Kikker Award webOns project Vitens Vechterweerd wint de Gouden Kikker Award 2015 . De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd congres op 12 november.

De Gouden Kikker Award is een initiatief van ABC Nova om de ontwikkeling van duurzaam bouwen te stimuleren. De prijs wordt toegekend aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Gouden Kikker awardSamen met 3 andere bedrijven was IA Groep genomineerd voor de top 4. De inzendingen zijn op de onderstaande punten beoordeeld.

  • Vernieuwend/Innovatief
  • Opschaalbaar
  • Betaalbaar (financieel haalbaar zonder subsidie)
  • Realiseerbaar (binnen de Nederlandse wet- en regelgeving)
  • Motiverend/inspirerend
  • Samenwerking (vernieuwende samenwerkingen waardoor innovatie tot stand komt)

Jury commentaar

Bij het winnende project Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd ziet de jury de integratie van het gehele ontwerp in de omgeving, van een probleem een kans maken, interactie met de omgeving en het betrekken van burgers bij dit project als zeer sterke pluspunten en maakte dit het onderscheid om dit project tot de winnaar te bestempelen.

Vechterweerd

Drinkwaterbedrijf Vitens ontwikkelde, samen met ons, een duurzaam drinkwaterproductiebedrijf in het waterwingebied Vechterweerd, op de zuidoever van de Vecht in de gemeente Dalfsen. Factor Architecten en IA Groep maakten voor deze locatie het integrale ontwerp. Ook toekomstige uitbreiding (een tweede gebouw) werd mee ontworpen in een totaalconcept. Het uitgangspunt voor het ontwerp was de landschappelijke inpassing.

 Award