Revitalisatie Scholencomplex Ot en Sienpad, Huissen

Het DrieluikHet circa 40 jaar oude scholencomplex aan het Ot en Sienpad te Huissen dient te worden gerenoveerd (‘going-concern’). De reden hiervoor is om zodoende voor de komende 15-20 jaar in de wijk Zilverkamp een goede adequate onderwijsvoorziening te behouden, aan te sluiten op de onderwijsbehoeften en de functionaliteit van het gebouw, en daardoor ook de samenwerking tussen partners, te verbeteren.

Factor Architecten is op basis van Plan van Aanpak en Prijs geselecteerd om het scholencomplex te revitaliseren. Samen met de gemeente Lingewaard en de gebruikers gaat Factor de komende maanden werken aan het verkleinen en opnieuw indelen van het bestaande scholencomplex. Daarnaast wordt het gebouw opgewaardeerd, zodat het weer 20 jaar verder kan als inspirerende leer- en speelomgeving voor twee basisscholen, kinderopvang en peuterspeelzaal.

Na de renovatie biedt het scholencomplex huisvesting aan: enerzijds basisschool Het Drieluik inclusief eigen kinderopvang en anderzijds basisschool ‘t Holthuus met Kinderopvang SKAR (dagopvang en buitenschoolse opvang).

Plattegrond scholencomplex

Plattegrond bestaande situatie