Opening Winkelcentrum Delkant Kerkdriel

Op woensdagavond 3 december werd Winkelcentrum Delkant in Kerkdriel feestelijk geopend. Burgemeester Van Kooten van Maasdriel onthulde samen met Paul van den Bighelaar van Woningstichting Maasdriel het logo van Delkant. Na deze openingshandeling gingen de winkels open.

Winkelcentrum Delkant maakt deel uit van het Centrumplan Kerkdriel. Naast het winkelcentrum bestaat het complex uit 48 appartementen, een daktuin en een parkeerkelder. In opdracht van Woningstichting Maasdriel ontwierp Factor Architecten het complex. IA Werktuigbouwkunde en IA Elektrotechniek hebben de installaties voor de parkeerkelder ontworpen.

Het winkelcentrum is gelegen tussen het Mgr. Zwijsenplein en de Gasthuisstraat. Vestigingen van Boon’s Markt, Euronics, Etos, Mitra, Primera, Sanne, ‘t Kappershuis, Hip Stoer Lief, Braaf en Zo, Majalis, Brood en Zo en Dreamsz zijn hier te vinden. Het centrum heeft een totaal van 4200 m2. Onder de winkels bevindt zich een parkeerkelder voor 138 auto’s. Op het dak van de winkels is een daktuin gerealiseerd met daaromheen de appartementen.

De nieuwe bebouwing is, evenals de rest van het centrumplan, ingepast in de bestaande bebouwing, waarbij de sfeer van het dorpshart zoveel mogelijk wordt gerespecteerd. Inmiddels zijn de appartementen (10 koop en 38 huur) allemaal verkocht en verhuurd.

Winkelcentrum KerkdrielOnthulling logo Delkant

Parkeerkelder KerkdrielKerkdriel