Opening MFA Terwolde

MFA TerwoldeOp woensdag 3 juni is de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) Terwolde officieel geopend. Na feestelijke activiteiten in de middag was het ’s avonds tijd voor de opening door burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst.

In het door Factor Architecten ontworpen MFA zijn basisschool De Bongerd, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal gevestigd. Daarnaast heeft de accommodatie de functie van dorpshuis en hebben diverse verenigingen er hun onderkomen.

MFA Terwolde

Het bestaande dorpshuis en de gymzaal zijn geïntegreerd in de vervangende nieuwbouw van de school. Het geheel vormt de multifunctionele accommodatie, waar alle gebruikers optimaal gebruik van kunnen maken. Voor een goede samenhang tussen de diverse gebruikers is er een gezamenlijk hart ontworpen, wat in het midden van het gebouw ligt.

Dit centrale hart is voorzien van diverse ruimten die multifunctioneel inzetbaar zijn. De hoofdentree is gesitueerd aan de Vaassenseweg en komt direct in het hart uit. Vanuit de entree is een duidelijk route te volgen door het gebouw. De route volgt de massa van het gebouw. Door de duidelijke structuur is het met name voor de kinderen herkenbaar.

Het hart van het complex heeft veel glas en tussen de speelruimte en de diverse aangrenzende ruimtes zijn grote puien geplaatst. Dit bevordert het onderlinge contact en onderstreept het multifunctionele karakter.