Eindresultaat Centrumplan Kerkdriel

Samen met Paul van den Bighelaar, projectleider van Woningstichting Maasdriel, bezocht IA Groep het project Centrumplan Kerkdriel. Factor Architecten ontwierp het complex. IA Werktuigbouw en IA Elektrotechniek hebben de installaties voor de ondergrondse parkeergarage ontworpen. Het eindresultaat is een commerciële ruimte, een overdekte winkelpassage, 48 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Kerdriel

Centrumplan Kerkdriel

Op het dak van de winkels is een daktuin gerealiseerd met daar omheen de 48 appartementen. De nieuwe bebouwing is, evenals de rest van het centrumplan, ingepast in de bestaande bebouwing, waarbij de sfeer van het dorpshart zoveel mogelijk werd gerespecteerd. De woningstichting heeft alle appartementen in de verhuur of verkocht.

Veilige parkeergarage

Parkeergarage Kerkdriel

 

 

 

 

 

 

Bij de ondergrondse parkeergarage is extra aandacht besteed aan de veiligheid gezien de complexiteit en de grootte van de parkeergarage. Vanwege de grotere brandcompartimenten moeten maatregelen worden getroffen om aan het veiligheidsniveau van het Bouwbesluit te voldoen. Daarom is een rookbeheersingssysteem geïnstalleerd dat voldoet aan de NEN 6098 “Rookbeheersingssystemen voor mechanisch geventileerde parkeergarages”. Dit systeem zorgt ervoor dat de rookverspreiding beperkt wordt en dat rook en warmte die bij de brand ontstaan worden verwijderd. Om in de praktijk te beoordelen of het systeem ook daadwerkelijk aan de gestelde eisen voldoet is een ‘hot smoke test’ uitgevoerd door Exiss, in bijzijn van de brandweer. Deze test is naar alle tevredenheid verlopen. In de video een korte impressie van de test in de parkeergarage van Kerkdriel.