1e paal nieuwe zuiveringsinstallatie Oasen, Schuwacht

De bouw van het nieuwe zuiveringsgebouw van Oasen bij Schuwacht in Krimpen aan de Lek is begonnen. De eerste paal werd ‘symbolisch’ geslagen (23 oktober 2015).

De nieuwe zuiveringsinstallatie bestaat uit een omgekeerde osmose (membraanfiltratie) met automatische reinigingsinstallatie en gaat ervoor zorgen dat de klanten van Oasen zachter water krijgen.

Het gebouw en de procesinstallaties zijn uitgewerkt door het bouwteam, bestaande uit Oasen, Logisticon Waterbehandeling en IA Groep. Het nieuwe gebouw van 20×30 meter komt achter het bestaande zuiveringsgebouw en is ontworpen door Factor Architecten (onderdeel IA Groep). De bouw van de nieuwe zuiveringsinstallatie is in handen van Logisticon.

Bouwteam Schuwacht

Het Schuwacht bouwteam

De nieuwbouw biedt onder andere plaats aan de membraaninstallatie, de pompen, een noodstroominstallatie en een bedieningsruimte voor de procesoperator. Tot 2020 werkt de nieuwe zuivering naast de bestaande installatie. Daarna is het de bedoeling dat de zuivering met membranen al het werk overneemt en de oude installatie uit gebruik genomen wordt.

impressie Schuwacht