Eva Geurtsen, projectleider en constructeur afdeling Bouwkunde

‘Ik verleg hier steeds mijn grenzen’

Op school genoot ze vooral van vakken zoals natuurkunde en wiskunde. Eva Geurtsen uit Doetinchem raakte al snel geïnteresseerd in de wereld van de bouw. “Ik koos voor de opleiding HTS Bouwkunde en heb daar nooit spijt van gehad.”

Eva werkt ruim zeven jaar bij IA Groep en voelt zich thuis in een wereld, waar nog steeds vooral mannen zich in bewegen. “Ik vind de bouwwereld interessant en ben in die richting op zoek gegaan naar werk. Na twee jaar elders aan het vak te hebben geroken, vond ik bij IA Groep een baan als constructeur. Ik zat meteen op mijn plek. De eerste jaren heb ik vooral gerekend, want dat is nu eenmaal het werk van een constructeur. Het leuke van de IA Groep is dat je hier veel kansen krijgt en je bepaalt zelf of je die pakt. Dat heb ik gedaan! Heel geleidelijk ben ik gegroeid naar mijn huidige functie van ‘Projectleider en Constructeur van de afdeling Bouwkunde’.”
Haar werk vindt soms op locatie, maar ook veel op kantoor plaats. “Het is hier een veilige omgeving, waarin je je als medewerker goed kunt ontplooien. Je krijgt vanaf dag één veel verantwoordelijkheid, maar je mag wel fouten maken. Daarnaast wil iedereen je helpen. Als je daar voor open staat, komen je talenten bij IA Groep vanzelf naar boven drijven.”

Voortrekker grote projecten

Als projectleider stuurt Eva inmiddels meerdere modelleurs aan en is ze voortrekker bij diverse grote, maar ook kleinere projecten. Bij projecten waarbij het vooral om constructiewerk draait, pakt ze inmiddels ook de bouwkundige zaken op. Zoals bij het project dat draaide om een groot reinwaterreservoir. “Dat is een betonconstructie voor drinkwater die vloeistofdicht moet zijn. Daar kwam een bouwkundige schil omheen. We hebben dat in zijn geheel opgepakt. Dat is ook zo mooi aan dit bedrijf. Hier werken alle disciplines integraal samen. Open en transparant en in een prettige en informele sfeer.”
Inmiddels heeft Eva haar draai meer dan gevonden bij IA Groep, waar ze met het oog op ISO-certificeringen ook kwaliteitsmedewerker is. “Ik merk dat ik mijn grenzen hier steeds weer verleg.”