Melvin Etty, senior adviseur afdeling Werktuigbouw

‘Collega’s stimuleren
elkaar door ideeën te delen’

Melvin Etty werkt inmiddels twaalf jaar bij de IA Groep. Afwisselend op kantoor, vanuit huis en op locatie van de klant. “Als senior adviseur van de afdeling Werktuigbouw houd ik me, met veel plezier, bezig met het engineeren van klimaatinstallaties van gebouwen. Onze uitdaging is het ontwerpen van ventilatie-, verwarmings- en koelinstallaties die innovatief, veilig en energiezuinig zijn. Door samen met collega’s van andere disciplines ontwerpsessies te houden, komen we tot passende oplossingen en delen we kennis ”

De afwisseling in zijn werk bevalt Melvin. “Ik zit drie dagen op kantoor, maar op dit moment ook twee dagen bij een installateur. Daar help ik bij de engineering van koelinstallaties voor datacentra. Wij ontwerpen de installaties milieubewust. Op dit moment onderzoeken we bijvoorbeeld hoe de restwarmte optimaal benut kan worden, we selecteren energiezuinige pompen en gebruiken koudemiddelen met een lage milieu impact.”

Wat het mooie is aan zijn werk? “Het is heel gevarieerd. Ik mag me met verschillende projecten bezighouden voor de industrie, utiliteit, maar ook woningbouw. Alles komt voorbij. Heel uitdagend. Daardoor kun je je als medewerker van de IA Groep breed ontwikkelen.”

Bijzonder project

Een bijzonder project dat hem is bijgebleven? “Vechterweerd”, klinkt Melvin beslist. “Dat was het ontwerp van de nieuwbouw van een innovatief drinkwaterproductiebedrijf van Vitens. De IA Groep tekende voor het architectonisch en bouwkundig ontwerp, de procesinstallaties en de gebouwgebonden installaties. Vanuit mijn achtergrond als BREEAM-expert was ik daarnaast ook verantwoordelijk voor de duurzaamheidscertificering van dit project.”

Werken voor de IA Groep bevalt Melvin prima. “Natuurlijk door de mooie projecten, maar vergeet ook niet de gemoedelijke werksfeer. Het is een familiebedrijf waar jong en oud door elkaar werken. Op een relaxte wijze. Er is veel kennis aanwezig en collega’s stimuleren elkaar door ervaring en inspirerende nieuwe innovatieve ideeën te delen. Dat voelt goed.”