Het stationsgebied in Ede wordt een modern OV-knooppunt: een plek waar reizigers makkelijk en snel overstappen op trein, bus, taxi en ander vervoer. Ede krijgt een herkenbaar en toegankelijk treinstation, met roltrappen en liften. Een visitekaartje voor de gemeente Ede!

Het station is toe aan vernieuwing en zal ruimer opgezet worden om de voorspelde groei van reizigers aan te kunnen. Bestaande perrons worden verbreed en er zal een extra perron worden gebouwd. Voorzieningen op het perron worden uitgebreid om het wachten aangenamer te maken (kiosk, wachtruimtes). Daarnaast wordt het station voorzien van een ruime fietsenstalling en is er plek voor diverse winkels.

Samenwerkende partijen

ProRail werkt voor dit project nauw samen met de NS en de gemeente Ede. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Gelderland. De aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen voert de werkzaamheden uit. Van Wijnen richt zich hoofdzakelijk op de bouw van de fietsenstalling en de stationsoverkapping. IA Groep verzorgt voor Van Wijnen de uitwerking van de stukken voor de aanvraag omgevingsvergunning bouw en het volledige uitvoeringsontwerp. Nieman en Aveco de Bondt ondersteunen IA Groep bij het omvangrijke project.