Om aan de toenemende vraag voor drinkwater te kunnen blijven voldoen zal er een nieuwe Vitens drinkwater productielocatie komen in Driel. IA Groep is verantwoordelijk voor de uitwerking van het nieuwe ontwerp.

Ten gunste van de beleving van het karakteristieke open landschap is er door Factor Architecten een circulair, paviljoenachtig gebouw ontworpen. De transparantie daarvan wordt gewaarborgd door het energieleverende dak, goed voor het energieverbruik van 240 woningen. Dankzij de semi-transparante overstekken van het dak wordt het daglicht gefilterd, wat de instraling van de zomerzon weert, maar de warmte van de winterzon verwelkomt.

Het robuuste landschapsplan, waarbij het maaiveld zich als ware tot een groene deken rond de contouren van het paviljoen plooit, is in nauwe samenwerking met Landschapsarchitect Bart Jansen tot stand gekomen.